Begrijpmens?

“Een plek om (weer) tot jezelf te komen, met mensen die je begrijpen”

De mensen van het Land van Kben worden Begrijpmensen genoemd. Deze eretitel kregen Sanne en Liroy in eerste instantie van kinderen die vaak al heel veel specialisten en experts hadden gesproken, en aangaven dat zij zich pas voor het eerst bij hen echt begrepen voelden. Inmiddels zijn er ook vele ouders en professionals geweest die hetzelfde hebben aangegeven: informatie is op veel plekken te halen, maar echt begrepen worden en je gezien voelen is zeldzaam. Gelukkig blijft het inmiddels niet beperkt tot Sanne en Liroy, en komen er langzamerhand steeds meer Begrijpmensen bij.

Inmiddels weten we dat de mensen voor wie wij echt een verschil maken zich vaak herkennen in de volgende omschrijving:
quote vrij naar Delphi model: “Een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. sensitief, emotioneel en intens levend. Hij/zij/hen schept plezier in creëren.”

Ofwel de andersdoeners, de dwarsdenkers, de friskijkers en de doordromers. 

ervaren

Ben je je aan het oriënteren? Heb je een vraag, een idee? Of zoek je een specifiek iets?

Stichting Begrijpmens is een nieuw initiatief op de huidige locatie, ontstaan na onze verhuizing vanuit Gelderland in 2021, en vanuit de behoefte om onze diensten nog laagdrempeliger aan te kunnen bieden. Dat betekent dat wij graag met je in contact komen, zodat wij kunnen bepalen aan welke activiteiten, workshops en cursussen behoefte is.

Erve Begrijpmens

Alle Begrijpmensen maken gebruik van de taal en methode van Land van Kben. Dit gedachtengoed proberen wij ook vorm te geven op onze fysieke plek, de thuisbasis  van de Begrijpmensen. Je bent van harte welkom!